FinansWatch

Landets banker skal flytte "langt de fleste" brugere til MitID inden juli trods udskudt deadline

Udrulningen af MitID, som landets pengeinstitutter er trækheste for, får fire måneder ekstra at løbe på. Men det betyder ikke, at pengeinstitutterne vil sætte tempoet ned i overgangen til den nye loginløsning, lyder det fra Finans Danmarks digitaliseringsdirektør.

Finans Danmark opfordrer til, at brugere af NemID dropper det fysiske nøglekort og i stedet bruger nøgleappen. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Deadline for, hvornår alle brugere af NemID skal være skiftet til MitID, blev mandag skubbet fire måneder længere frem i tiden. Tidligere var målstregen placeret 30. juni, men den er nu flyttet til 31. oktober.

Fra Finans Danmark, som står bag MitID sammen med Digitaliseringsstyrelsen, lyder det, at mandagens udskydelse ikke får den store praktiske betydning for landets pengeinstitutter, som er ansvarlige for at få kunderne flyttet over på MitID. Ifølge Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør hos Finans Danmark, er det fortsat målet at få flyttet ”langt de fleste” over på MitID inden den oprindelige deadline ved udgangen af juni.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs