FinansWatch

Tryg vil bedrive aktivt ejerskab - men klapper i om fossile investeringer

Danmarks største forsikringsselskab vil ikke give indsigt i sine fossile investeringer og stemmeafgivning til generalforsamlinger. Lukketheden bliver kritiseret af CBS-forsker, Dansk Aktionærforening og klimaorganisation.

Tryg forsikrings hovedsæde | Foto: Philip Davali. | Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Tryg slår sig op på at være en ansvarlig virksomhed. Det indebærer, at forsikringsselskabet vil investere ”ansvarligt” med et mål om at reducere klimaftrykket af sin investeringsportefølje. Selskabet vil bedrive aktivt ejerskab ved blandt andet at ”stemme på virksomhedernes generalforsamlinger for at påvirke dem til at udvikle sig i en mere bæredygtig og ansvarlig retning”, som det fremgår af Trygs hjemmeside.

Men det er hverken muligt for Trygs aktionærer eller for den øvrige offentlighed at vurdere, hvorvidt Tryg rent faktisk bidrager til den grønne omstilling med sine investeringer. Tryg vil nemlig hverken oplyse, hvilke fossile selskaber virksomheden investerer i, eller hvad Tryg stemmer ved generalforsamlinger i fossile selskaber.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Ny Klim-direktør: "Jeg stiller ekstremt store krav til mig selv"

Ny Klim-direktør lover al den frihed til sine ansatte, som de kan ønske sig. Men friheden kommer med et ansvar, lyder det. Direktøren, der har tilbragt hele sit arbejdsliv i det nordjyske, skal holde en af landets ældste og mindste sparekasser ovenvande. Og i den ombæring han er helt på det rene med sit eget ansvar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs