FinansWatch

Tryg-topchef ser privat og erhverv fortsætte som vækstmotorer i 2022

Privat og mindre erhverv har trukket vækst i 2021, og topchef Morten Hübbe fra Tryg forventer, at den tendens vil fortsætte i det kommende år.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Forsikringskoncernen Tryg havde god vækst på toplinjen i 2021, hvor fremgangen var drevet af Privat og Erhverv, mens Industri som ventet trak ned.

Det billede ventes at fortsætte i 2022, vurderer Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, i et interview med MarketWire.

Trygs præmieindtægter voksede i 2021 med 4,9 pct. i lokale valutaer, mens væksten eksklusive bonus/rabatpræmieudbetalinger opgøres til 6,4 pct.

"Vi har en super stærk vækst i 2021 på 6,4 pct. før bonusrabatterne og er drevet af en vækst i vores privatforretning på 8,3 pct. og at vores mindre erhvervsforretning, som leverer 6,1 pct."

"Så det er Privat og mindre erhverv, der driver væksten med sindssygt flotte resultater, mens industri som planlagt trækker ned," siger Morten Hübbe.

I Industri, hvor Tryg har arbejdet på at forbedre rentabiliteten, steg præmierne til sammenligning marginale 0,3 pct. i 2021.

"Fremgangen i Privat og Erhverv skyldes sådan en blanding af højere kundeloyalitet, stigende kundetilfredshed, og at kunderne køber flere produkter. Kunderne tager også rigtigt godt imod vores nye produkter, blandt andet buldrer sundhedsprodukterne derudaf," fortæller Morten Hübbe.

Tryg kommer ikke med en prognose for præmievæksten i 2022.

"Men man kan sige, at den tendens, vi ser i 2021, hvor Privat og Erhverv vokser rigtigt flot, og hvor Industri trækker ned - den jeg vil forvente fortsætte også i 2022."

"Det er sjældent, at tendensen lige pludseligt vender på hovedet i løbet af et kvartal, så jeg vil sige, at en væsentlig del af den tendens, vi har set i 2021, den vil være logisk at se forsætte ind i 2022," siger Tryg-direktøren.

Trygs topchef ser positiv effekt af rentestigning

Tryg håndterer hver dag 1500 coronaopkald

Tryg-topchef: Gør hvad vi kan for at håndtere skadesinflationen 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs