FinansWatch

Tryg-topchef: Gør hvad vi kan for at håndtere skadesinflationen

Trygs topchef Morten Hübbe ser Inflation som et stort tema. Ikke bare for verdensøkonomien, men også forsikringsselskaberne.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Tiltagende inflation er et stort tema i verdensøkonomien i øjeblikket, og det er i den grad også et tema hos forsikringsselskaberne, herunder hos Danmarks største af slagsen, Tryg.

Ifølge Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, går det "faktisk okay med at forsøge at håndtere det". Det siger han i et interview med MarketWire efter forsikringskoncernens regnskab for fjerde kvartal.

"Inflationen er helt klart noget, som vi holder utroligt meget øje med, og det er noget, som i øjeblikket påvirker jo nærmest hele verden. Der er forsyningsproblemer i bestemte sektorer, som giver nogle underlige ketchupeffekter på inflationen," siger Morten Hübbe.

Han fremhæver en række områder, hvor Tryg har set en usædvanlig udvikling i priserne på nogle af de produkter, som indgår i forbindelse med udbedring af skader, herunder på byggematerialer.

For eksempel er der forskellige træsorter, hvor priserne er steget med over 300 pct., døre er steget med 40 pct. i pris, og tilsvarende prisstigninger ses på fliser og klinker. På biler er nogle af delene steget med over 30 pct. i pris, fremhæver forsikringsdirektøren.

"Vi gør selvfølgelig, hvad vi kan for at sikre, at vi med vores indkøbsaftaler får hevet inflationen så meget ned som vi overhovedet kan, så skaderne ikke bliver for dyre. Og som som alle andre sektorer er vi også nødt til at arbejde med at justere priserne de steder, hvor der er behov for det," siger Morten Hübbe.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs