FinansWatch

Trygs Morten Hübbe: Nye familiemedlemmer leverer super stærke resultater

Svenske Tryg Hansa og Codan i Norge leverer markant løft til Trygs bundlinje.

Foto: PR/Tryg

De nye familiemedlemmer i Tryg-koncernen, Trygg Hansa i Sverige og Codan i Norge, har leveret super stærke resultater igennem 2021.

Det siger Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, i et interview med MarketWire efter forsikringskoncernens regnskab for fjerde kvartal.

Foreløbigt indgår resultatet fra de opkøbte forretninger i Trygs investeringsresultat, og i fjerde kvartal har de opkøbte forretninger leveret et resultat på 568 mio. kr.

Af samme årsag er Trygs samlede investeringsresultat skudt i vejret til 941 mio. kr. i fjerde kvartal fra 513 mio. kr. i samme periode sidste år. Det var langt over det investeringsresultat på 513 mio. kr., som analytikerne havde estimeret ifølge et estimat indsamlet af Tryg.

"Jeg synes, at de nye familiemedlemmer er kommet super stærkt fra start. På toplinjen leverer Trygg Hansa i Sverige en toplinjevækst på 5 pct. i fjerde kvartal, som jo er markant højere end deres historiske niveau, der har ligget tættere på 2 pct.," siger Morten Hübbe.

Tryg har kun ejet de pågældende aktiviteter i syv måneder, men for hele 2021 har Trygg Hansa i Sverige og Codan i Norge leveret næsten 2,2 mia. kr. i forsikringsresultat.

"Det er super, super stærkt på både på toplinjen og på bundlinjen. Samtidig er det glædeligt at se, at vi leverer 63 mio. kr. i synergier sammen med den opkøbte forretning. Det er en lille spids højere, end vi havde målsat. Så en rigtig, rigtig god start," siger Morten Hübbe.

Der var målsat synergier på 60 mio. kr. i 2021, hvilket efter planen skal vokse til omkring 350 mio. kr. i 2022. Samlet estimeres synergier i 2024 på omkring 900 mio. kr.

Hos Jyske Bank havde analytiker Anders Haulund Vollesen estimeret et bidrag fra Trygg Hansa og Codan i Norge på 450 mio. kr. i fjerde kvartal, hvor det altså kom ud på det noget højere niveau på 568 mio. kr.

Tryg-topchef: Overskudsdeling driller analytikernes forudsigelser

Tryg justerer bæredygtighedsmål

Tryg leverer lavere end ventet forsikringsteknisk resultat 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs