FinansWatch

Credit Suisse ser breakeven-resultat i fjerde kvartal

Den Schweiziske storbank Credit Suisse forventer, at sagsomkostningninger vil trække resultatet markant ned og venter på den baggrund et breakeven-resultat.

Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS / X90184

Omkostninger til forskellige juridiske tvister kommer til at trække godt ned i resultatet hos Credit Suisse i fjerde kvartal, hvor storbanken af den årsag kun lige regner med et breakeven-resultat.

Fjerde kvartal vil være negativt påvirket af sagsomkostninger for omkring 500 mio. schweizerfranc, mens positive ejendomsreguleringer omvendt vil påvirke positivt med 225 mio. schweizerfranc, fremgår det af en handelsopdatering fra banken tirsdag morgen.

I forhold til den underliggende udvikling i banken oplyses, at der er set en reduktion i transaktionsbaserede-indtægter i investeringsbank-forretningen og i kapitalforvaltningsdelen, hvilket også blev indikeret i en meddelelse fra Credit Suisse tilbage i starten af november.

"Dette afspejler den sædvanlige sæsonnedgang, men derudover afspejler forretningsaktiviteten en tilbagevenden til mere normale handelsforhold efter det ekstraordinære miljø, der herskede i det meste af 2020 og 2021."

"Kombineret med en reduktion i vores overordnede risikoappetit, inklusive vores beslutning om delvist at forlade vores primære serviceforretning, har det resulteret i et tab for fjerde kvartal i investeringsbank-forretningen," skriver Credit Suisse.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs