FinansWatch

Analytiker venter pæn fremgang i driften hos Tryg

I optakten til Trygs årsregnskab forventer Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen blandt andet vækst i forsikringsselskabets præmieindtægter og et pænt bidrag fra de finansielle markeder.

Mikkel Emil Jensen er aktieanalytiker i Sydbank. | Foto: PR/Sydbank

En fortsat god vækst i præmieindtægter, et fint skadesforløb og gunstige finansielle markeder ventes at have bidraget til en god afslutning på 2021 for forsikringskoncernen Tryg.

Det kan meget vel blive nogle af overskrifterne, når Tryg tirsdag morgen aflægger regnskab for fjerde kvartal - og dermed for hele 2021.

For hele året har Tryg meldt en forventning ud om et forsikringsteknisk resultat på 3,5-3,8 mia. kr., og her venter analytikerne, at regnskabet vil vise et resultat i den øvre ende af intervallet - på 3734 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Tryg selv.

For fjerde kvartal er konsensus et forsikringsteknisk resultat på 854 mio. kr., hvilket i givet fald vil være en pæn fremgang fra 780 mio. kr. i samme periode året før.

Tiltagende restriktioner i fjerde kvartal, kan ifølge analytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank have resulteret i nye medvinde fra lav rejseaktivitet og flere på hjemmearbejde. På den front estimerer han en positiv covid-19-effekt på 20 mio. kr.

"Stigende råvarepriser kan øge skadesinflationen, men Tryg har tidligere fremhævet, at flere års investeringer i netop skadesindkøb sikrer en stærk modstandsdygtighed," skriver Mikkel Emil Jensen.

Han venter et forsikringsteknisk resultat på 845 mio. kr. svarende til en fremgang på 8 pct. og drevet blandt andet af god præmievækst på 6,5 pct. i forhold til samme periode året før.

Analytikerkonsensus ligger for præmierne på 6018 mio. kr. mod 5744 mio. kr. i fjerde kvartal af 2020. En styrkelse af den norske krone har her givet medvind, men underliggende ventes også en stærk præmieudvikling både privatforretningen og inden for erhverv.

"I industriforretningen forventer vi, at prisforhøjelserne fortsat bidrager til en stærkere lønsomhed, men væksten vil forventeligt være tynget af kundetab," siger Mikkel Emil Jensen.

Han påpeger også, at stærke resultater hos samarbejdspartnerne vil betyde, at bonus og præmierabatter fortsat vil tynge væksten i fjerde kvartal.

Analytikerne venter desuden, at Tryg har realiseret et investeringsresultat i fjerde kvartal på 596 mio. kr. Her indgår resultatet fra RSA-opkøbet fortsat, hvilket de vil gøre, indtil adskillelsesprocessen er gennemført.

"Samlet indregner vi cirka 0,5 mia. kr. fra RSA i investeringsresultatet for fjerde kvartal 2021. Tryg har skubbet lidt af integrationsudgifterne ind i 2022 – vi modellerer derfor 150 mio. kr. i 4. kvartal mod tidligere 300 mio. kr.," skriver Mikkel Emil Jensen.

I den frie portefølje modellerer han et afkast på 140 mio. kr., drevet primært af et godt aktieafkast i perioden. Samlet estimerer han et investeringsresultat på 638 mio. kr., og han ligger altså lidt over konsensus på den front.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs