FinansWatch

Danske Bank klynger sig til C25-toppen efter to løftede kursmål

I et blodrødt C25-indeks ligger Danske Bank-aktien i toppen med et fald på blot 0,2 pct. Det sker efter to løftede kursmål.

Foto: PR/ Danske Bank

Danske Bank-aktien ligger tirsdag formiddag i toppen af et blodrødt C25-indeks, efter at den danske bankkoncern har fået to løftede kursmål.

Det norske finanshus DNB har hævet sit kursmål for Danske Bank-aktien til 145 kr. fra 133 kr. med en gentagelse af anbefalingen "køb".

Finanshuset venter ifølge PLX.AI, at Danske Bank vil levere et pænt egenkapitalafkast på 8,1 pct. i fjerde kvartal med begrænsede tab på udlån og lavere omkostninger.

Den nuværende rabat i forhold til bogført værdi er ifølge DNB for høj, og den nuværende værdiansættelse ses som attraktiv.

DNB venter, at tab på udlån vil forblive lave, mens omkostningerne fortsat ventes at falde, hvilket ifølge finanshuset vil give aktien betydeligt potentiale, hvis banken når sit mål om et egenkapitalafkast på 9-10 pct., skriver PLX.AI.

Hos Nordea er analytikerholdet ikke helt så positiv, og her bliver den negative salgsanbefaling gentaget, men kursmålet bliver dog forhøjet med en tier til 105 kr. fra 95 kr.

Nordea venter ifølge PLX.AI, at Danske Bank sandsynligvis vil skuffe med vækst og underliggende momentum, når banken den 3. februar leverer regnskab for fjerde kvartal.

Risiko/afkast-forholdet ses ifølge Nordea som neutralt til negativt, skriver PLX.Ai.

Danske Bank-aktien falder 0,2 pct. til 128,15 kr., og dermed klarer aktien sig betydeligt bedre end C25-indekset, der falder 1,6 pct.

Bankaktierne klarer sig generelt lidt bedre end markedet tirsdag, idet de bliver understøttet af stigende renter, der modsat presser blandt andet dyrt prissatte aktier inden for eksempelvis teknologi.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs