FinansWatch

Jyske Bank sænker anbefaling på Tryg-aktien efter godt afkast

Jyske Bank sænker sin anbefaling på Tryg-aktien fra "køb" til "hold". Det sker efter en periode med god udvikling aktiekursen.

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Jyske Bank ser et behersket, men positivt, kurspotentiale i aktien i Tryg herfra og sænker af den grund anbefalingen af forsikringskoncernens aktie til "hold" fra "køb". Efter en god udvikling i aktiekursen mener Jyske Bank nu, at den afspejler potentialet ved Trygs opkøb af aktiviteter fra RSA.

"Vi initierede en købsanbefaling på Tryg-aktien 5. marts 2021 i kølvandet på kapitaludvidelsen, da vi ikke mente, at den daværende kurs afspejlede potentialet ved RSA-opkøbet, særligt i lyset af et potentielt frasalg af Codan Danmark. Aktien er sidenhen steget 25 pct. - mod 14 pct. for Nordic+-benchmarket - hvilket vi er meget tilfredse med," skriver senioranalytiker Anders Haulund Vollesen i et notat fra banken.

Ifølge analytikeren handler Tryg-aktien med en præmie målt på den ventede indtjening i 2023 på 2 pct. til Topdanmark og Gjensidige, hvilket han anerkender "virker en smule lavt, givet Trygs forventede overlegne profitabilitet".

"Og aktien vil formentlig også klare sig relativt bedre end markedet i et scenarie med stigende renter, hvilket der er særligt fokus på i øjeblikket. Vil man jagte et højere afkastpotentiale - men også med højere risiko - i forsikringssegmentet, foretrækker vi Alm. Brand i øjeblikket," skriver Anders Haulund Vollesen.

Tryg kommer med regnskab for fjerde kvartal den 25. januar.

Aktien i Tryg ligger tirsdag ved 10-tiden 0,9 pct. lavere i 164,45 kr. i et et generelt negativt marked, hvor C25-indekset til sammenligning falder 1,5 pct.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs