FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Anne Marie Kindberg skal fra 1. februar være kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar. Hun har gennem snart tre år været drifts- og marketingsdirektør hos Microsoft Danmark. | Foto: Microsoft // PR

For kort tid siden fandt Anne Marie Kindberg notater fra sin første MUS-samtale frem fra gemmerne.

Udover det nostalgiske øjeblik, hvor hun fandt sig selv mange år tilbage i tiden med sin daværende chef siddende på den anden side af bordet, kunne hun konstatere, at hun trods mange år på arbejdsmarkedet i bund og grund stadig har de samme styrker og udviklingspunkter i dag som dengang.

Når januar løber ud, vinker hun farvel til Microsoft Danmark, hvor hun har været drifts- og marketingsdirektør for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar. Et skifte hun ser frem til, selvom hun kommer til at savne menneskene og arbejdsopgaverne i Microsoft.

”Jeg synes, at Lunar er en af de mest spændende fintech-virksomheder, der er i Europa lige nu. Ambitionerne er store, og jeg er sikker på, at Lunar vil revolutionere både banking og payment. Det er en spiller med et enormt potentiale,” siger hun.

Interesse for produktet

Det var Lunar, der i sin tid rakte ud til Anne Marie Kindberg og efter at have stiftet et mere indgående bekendtskab med produktet samt været til møder med blandt andet Lunars CEO, Ken Villum Klausen, var hun ikke længere i tvivl.

”For mig handler det i høj grad om at have interesse for det produkt, man udbyder. Jeg har aldrig selv været en flittig bruger af min Netbank. Den er lidt upersonlig, synes jeg, men Lunar-appen giver en lyst til at tage stilling til sin økonomi,” siger hun.

Mens der endnu er nogle dage til, ser Lunars kommende kommercielle direktør frem til, at hun i den første tid i sit nye job skal lære ”en masse”. Først og fremmest skal hun dog lige ”lande”, for Lunar er en helt anden type virksomhed, end hun tidligere har arbejdet med.

”Det kommer nok til at være mig, der lytter lidt mere, end jeg taler,” siger hun.

Sådan bliver det dog formentligt ikke ved med at være, for selvom hun endnu ikke har taget hul på arbejdet, så er Anne Marie Kindberg sikker på, at både medarbejdere og brugere vil mærke, at hun er blevet kommerciel direktør.

Hos Lunar er der nemlig planer om at integrere payment services bedre i fintech-virksomhedens value propositions, og det er et område, som hun ”har erfaring indenfor”.

Men hvordan endte Anne Marie Kindberg, der oprindeligt læste statskundskab, i den danske finanssektor?

Jo, det startede med en brændende interesse for at skabe bedre brugeroplevelser.

Anne Marie Kindberg har aldrig styret sin karriere efter en stor og forkromet femårsplan, men hun kan i dag godt se, at der er en rød tråd gennem de stillinger, hun har haft - et stort fokus på brugeren. | Foto: Microsoft // PR
Anne Marie Kindberg har aldrig styret sin karriere efter en stor og forkromet femårsplan, men hun kan i dag godt se, at der er en rød tråd gennem de stillinger, hun har haft - et stort fokus på brugeren. | Foto: Microsoft // PR
Brugernes behov

Hvis Anne Marie Kindberg kunne gå tilbage i tiden, så ville hendes tidligere jeg næppe have forudset, at hun ville ende, hvor hun er i dag – samt hvor hun nu er på vej hen.

I stedet regnede hun med, at hun skulle arbejde med ”noget politisk” og formentligt indenfor den offentlige sektor. Sådan gik det imidlertid ikke, og selvom det sikkert også havde været en interessant vej at gå, fortryder hun ikke.

Samtlige jobs hun har haft, siden hun trådte ind på arbejdsmarkedet, har føltes som ”verdens bedste job”.

”Dermed ikke sagt, at jeg har været blind for, hvad jeg ville næste gang. Jeg tror, det er meget godt at have det sådan. Det hjælper en til at være ambitiøs i sin nuværende stilling, så man kan få det næste job,” siger hun.

Jeg synes bare ikke, at chefen skal have ret, fordi det er chefen. Der skal være plads til en fri og åben dialog

Anne Marie Kindberg.

Selvom det kan være svært at se en rød tråd gennem hendes karriere, så er der alligevel en ting, hun konstant har kredset om. Den gode brugeroplevelse.

Og her ser hun en direkte linje fra studierne på statskundskab, hvor der er ”et enormt fokus på brugere og borgere”, selvom hendes vej ind måske har været ”lidt skæv”.

”I dag har jeg 15 års erfaring i udvikling og salg af digitale services, men jeg har altid haft en stor interesse for brugeres behov,” siger hun.

Det har blandt andet bragt hende forbi Nets, Microsoft og om lidt også Lunar, og at det er gået hende så godt, som det er, tilskriver hun også de efterhånden mange chefer, hun har mødt på sin vej. Fælles for dem har nemlig været, at de har været gode til at udvikle hende og trække hende frem.

”Jeg har lært meget af dem alle, men de har også et fællestræk. Stærk faglighed,” siger hun.

Men det er ikke kun det, der har gjort cheferne beundringsværdige i hendes øjne. Nej, det skyldes i stedet, at de alle har haft en oprigtig interesse i at udvikle deres medarbejdere.

Energi, empati og hjernekapacitet

Den interesse deler Anne Marie Kindberg også, og noget kunne tyde på, at hun ikke er alene om at mene dette. I hvert fald skrev hendes nuværende chef i afskedsmailen, der blev sendt ud til medarbejderne i Microsoft Danmark, at man ville komme til at savne hendes empatiske tilgang.

”Hun skrev også, at hun ville savne mig for min energi og hjernekapacitet. Det blev jeg meget rørt over,” siger hun.

Selv betegner hun sin måde at lede medarbejdere på som domineret af ”stor begejstring”.

”Jeg synes, at det, jeg laver, er superspændende. Gennem tiden har jeg derfor også skullet balancere, hvornår det er okay at gå helt tæt på en opgave, eller om holdet af medarbejdere skal klare det selv. Men begejstring og nærvær er helt klart noget, de kan forvente,” siger hun.

Inden Anne Marie Kindberg for alvor er klar til at tage fat på opgaverne hos Lunar, håber hun, at der bliver tid til et par dage på ski i Sverige. | Foto: Microsoft // PR
Inden Anne Marie Kindberg for alvor er klar til at tage fat på opgaverne hos Lunar, håber hun, at der bliver tid til et par dage på ski i Sverige. | Foto: Microsoft // PR
Ingen mail-signatur

Mens Anne Marie Kindberg fortæller om det, hun glæder sig til og kan se tilbage på, efterlader hun et indtryk af at være en, der hellere vil efterlade sin lytter i et øjebliks stilhed end at sige noget, der ikke er velovervejet.

Ordenes vigtighed hos hende fornægter sig heller ikke, da hun fortæller, hvorfor hun ikke bruger sin titel i sin mailsignatur.

Den uformelle tilgang har hun praktiseret en årrække, og den skyldes, at hun ikke mener, at en titel skal spille en rolle.

I stedet bør "det bedste argument vinde".

”Jeg synes bare ikke, at chefen skal have ret, fordi det er chefen. Der skal være plads til en fri og åben dialog,” siger hun og fortsætter:

”Det gælder særligt i store organisationer. Hvis ikke der er en åben og transparent dialog, så er ledelsen ikke skarpest. Hverken i forhold til medarbejderne eller konkurrenterne,” siger hun.

Gå ikke på kompromis med dig selv

Når Anne Marie Kindberg ser tilbage på sin karriere, er der ikke meget, hun fortryder, selvom hun ikke lægger skjul på, at der er blevet begået fejl gennem tiden.

Der, hvor det af og til er gået galt for hende selv, har været, når hun glemte at mærke efter sine egne værdier.

Og det er de gange, hvor hun har givet efter eller er gået på kompromis med sit eget, at hun senere er kommet til at ærgre sig.

Det fører hende frem til, hvad hun hver dag stræber efter, når hun tager på arbejde. Her har hun nemlig altid et mål om at give andre energi og skabe klarhed over, hvor hun og medarbejderne skal hen.

Det er der, hvor hun kan gøre en forskel, og den opgave tager hun gerne ansvaret for.

Dyrk dine styrker

Inden Anne Marie Kindberg lægger på for at lægge sidste hånd på opgaverne hos Microsoft, inden hun forhåbentligt når nogle få dages ferie, før hverdagen hos Lunar starter, løfter hun afslutningsvist sløret for den læring, som hun blev mindet om, da hun sad med notatet fra MUS-samtalen.

Jo, det bedste, man kan gøre, siger hun, er at fokusere på at udvikle ens styrker. Ellers kommer man bare til at bruge en masse spildt energi på at slå sig selv i hovedet, må man forstå.

”Jeg synes, at man i stedet skal fokusere på at dyrke det, man er god til. Og så blive endnu bedre – og blandt de bedste – til lige præcis det,” siger hun.

Det har Anne Marie Kindberg selv tænkt sig at stræbe efter, når hun om lidt tager hul på et nyt kapitel.

Men først bliver der forhåbentligt tid til en tur på ski.

Skriv til navne@finanswatch.dk, hvis du har nyt om jobskift, forfremmelser og jubilæer i finansbranchen.

Emilie Turunen var en af bankernes største kritikere, inden hun blev en del af Nykredit: Nu ser eks-politikeren en gylden mulighed

Med poesien som følgesvend går chef i global milliardforvalter af for at nyde livets sidste fase 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs