FinansWatch

Salg af obligationer i Europa slår rekord

Europæiske obligationer for 107 mia. dollar har i denne uge skiftet hænder. Det er en ny rekord. Udsigt til rentestigninger og et efterslæb fra 2021 er blandt forklaringerne på den høje aktivitet.

Foto: Finn Frandsen

Der er gang i det europæiske obligationsmarked, hvor låntagere flokkes for at sælge obligationer, inden renterne stiger.

Det har denne uge resulteret i et rekordhøjt obligationssalg for 107 mia. dollar, skriver Bloomberg News.

Blandt udstederne er Spanien, Portugal og lavprisluftfartsselskabet Wizz Air, der har hentet kapital i denne uge.

Det stigende obligationssalg kommer, efter en uge hvor obligationsmarkedet lukkede tidligere end ventet op til jul og forud for en neddrosling af Den Europæiske Centralbanks (ECB) pandemiopkøbsprogram PEPP.

"Der er en smule nervøsitet omkring, hvor bred spredningen og afkastene vil blive som følge af Fed og det samlede inflationslandskab," siger Marco Baldini, der er chef for obligationshandel i EMEA og Japan i Barclays, til Bloomberg News.

"Det opmuntrer afgjort udstedere til at sikre en handel, før blackout-perioden indtræffer, hvor de i tidligere år ikke ville have handlet," fortsætter han.

Flere udstedere nyder godt af de gode markedsforhold, nu hvor PEPP-programmet lakker mod enden, mener Neal Ganatra, der er chef for obligationsmarkeder i EMEA i Deutsche Bank.

Mange selskaber går også efter gode låneaftaler, mens renten i Europa fortsat er relativt lav forud for den forestående regnskabssæson og efterfølgende stilleperiode.

Blandt selskaber, der har udstedt obligationer, er Enel, Prosus og E.on, der hver ifølge Bloomberg News har rejst mindst 1 mia. dollar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs