FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Herhjemme er olieselskabet BP nok mindre kendt for bæredygtighed, og mere for den miljøkatastrofe, der indtraf i 2010, da en borerig i den mexikanske golf eksploderede. Alligevel er investeringer i BP og andre fossile selskaber medtaget i pensionsbranchens optælling af grønne investeringer. | Foto: BP PR

248 mia. kr. Det er det beløb, de danske pensionsselskaber ifølge brancheforeningen F&P har placeret i "grønne investeringer". Og det er det beløb, F&P har meldt ind til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren som sektorens bidrag til den grønne omstilling.

Men en gennemgang af flere selskabers indberetninger viser, at der blandt de mange "grønne" pensionsmilliarder også gemmer sig investeringer i olieselskaber som BP, Halliburton og Total. Selskaber, der ligger langt fra den gængse opfattelse af, hvad der kan kaldes grønt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs