FinansWatch

Powell: Kan overveje at afslutte tilbagerulning tidligere end ventet

Man kan overveje, om det det amerikanske obligationsopkøb skal afsluttes tidligere end ventet, lyder det fra Jerome Powell, der er chef i den amerikanske centralbank.

Foto: ELIZABETH FRANTZ/REUTERS / X06757

Opdateret kl. 20:16.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, vil muligvis afslutte sit program for opkøb af obligationer, sine kvantitative lempelser, nogle måneder tidligere end ventet.

Det sagde centralbankens førstemand, Jerome Powell, til Senatets bankkomite tirsdag.

"På dette tidspunkt er økonomien meget stærk og inflationspressene er højere, og det er derfor passende, efter min mening, måske at overveje at afslutte nedtrapningen af vores aktivopkøb, som vi faktisk annoncerede på novembermødet, få måneder tidligere," lød det fra Jerome Powell, som også forventer, at emnet vil blive diskutere på det kommende rentemøde i december.

Det er en vigtig ændring i forhold til meldingerne i forbindelse med rentemødet tidligere på måneden, hvor centralbanken ventede, at afslutte opkøbsprogrammet i juni 2022.

Da november startede købte Fed hver måned obligationer for 120 mia. dollar, men på rentemødet den 2. og 3. november blev det besluttet at nedtrappe det med 15 mia. dollar hver måned frem til den fulde afvikling.

Siden marts 2020 har Federal Reserve købt obligationer for mere end 4200 mia. dollar.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs