FinansWatch

Powell indrømmer at inflationen ikke længere er midlertidig

Det er på tide at pensionere ordet "midlertid," når man taler om inflation, lyder det fra den amerikanske centralbankchef Jerome Powell ifølge erhvervsmediet Bloomberg.

Jerome Powell er chef i den amerikanske centralbank Federal Reserve. | Foto: JIM WATSON/AFP / AFP

Opdateret kl. 20:18.

Jerome Powell, der er formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, har tirsdag valgt at droppe den længe brugte betegnelse "forbigående" om det forhøjede inflationspres i USA.

Det sagde Powells tirsdag i Senatets bankkomite.

Centralbankformanden Jerome Powell mente, at det nok er et godt tidspunkt at pensionere ordet.

"Ordet "forbigående" har forskellige betydninger for forskellige folk. For mange bærer det en betydning om noget kortvarigt. Vi har det med at bruge det i meningen, at det ikke vil efterlade et permanent mærke i form af højere inflation," forklarede Jerome Powell.

Tidligere har meldingen fra centralbanken været, at den høje inflation er "forbigående", da den i høj grad skyldes midlertidige faktorer.

"Jeg synes, det formentlig er et godt tidspunkt af pensionere det ord og forsøge at forklare mere tydeligt, hvad vi mener."

Trods udsigten til at Federal Reserve ikke længere vil benytte ordet "forbigående" om inflationen, så vil banken fortsat "overvågent" forsøge at holde inflationen i skak omkring bankens mål om prisstabilitet med prisstigninger på 2,0 pct. om året.

"I har set vores pengepolitik tilpasse sig, og I vil fortsat se den blive tilpasset. Vi vil bruge vores værktøjer for at sikre, at højere inflation ikke sætter sig fast," lød det også fra formanden.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs