FinansWatch

Norsk bankchef suspenderet med øjeblikkelig virkning

Bestyrelsen i norske Askim og Spydeberg Sparebank har suspenderet adm. direktør Rune Hvidsten fra sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Foto: Askim og Spydeberg Sparebank

Bestyrelsen i Askim og Spydeberg Sparebank suspenderer adm. direktør i banken, Rune Hvidsten. Det skriver banken i en børsmeddelelse. Suspenderingen sker, efter at medier har skrevet om bankens adm. direktør.

"Det er påstande om alvorlige forhold, som indtil nu har været ukendte for bestyrelsen i banken, og som kan svække tilliden til banken," skriver banken.

Bestyrelsen skal nu lave nærmere undersøgelser af de egentlige omstændigheder, og afklare hvorvidt det, som er omtalt i medierne, kan indebære interessekonflikter, på anden måde være i strid med bankens etablerede retningslinjer, eller indebærer eventuelle lovmæssige uregelmæssigheder.

"Samtidig med at disse undersøgelser finder sted, har bestyrelsen i Askim og Spydeberg Sparebank suspenderet adm. direktør Rune Hvidsten fra sin stilling med øjeblikkelig virkning," skriver banken.

Banken understreger, at der ikke er tale om forhold som svækker bankens soliditet.

Samarbejde med rallykører

Sagen udspringer fra to artikler i Finansavisen denne uge. I artiklerne beskrives et nært samarbejde mellem Rune Hvidsten og rallykører Henning Solberg. De to er naboer i Spydeberg.

I den ene sag beskrives det, hvordan forskellige selskaber, blandt andet tilhørende en navngiven såkaldt konkursrytter, fik finansiering i Askim og Spydeberg Sparebank, efter at Solberg satte dem i kontakt med Hvidsten.

Selskaberne var kontakter af Henning Solberg, som udbetalte dele af lånene i honorar, regnskabsført som sponsorpenge, til rallyføreren. Man ved ikke, om lånene gennemgik normale kreditvurderinger eller ej, men ifølge kilderne var det bankchefen, der tog sig af lånene.

Den anden sag handler om et ejendomskøb, hvor en tidligere tilhænger af Solberg fik et alkoholproblem og følgende økonomiske problemer. Da mandens ejendom i Spydeberg fik en udlægsforretning på sig, gik Solberg og Hvidsten ind og købte ejendommen sammen for 3,7 mio. kr., finansieret gennem Askim og Spydeberg Sparebank.

Den tidligere tilhænger, Oddbjørn Lund, skulle bo på gården, men måtte efter eget udsagn flytte efter kort tid, da en anden person kom for at flytte ind. Forpagtningen af gården blev straks overført til Rune Hvidsten, og kostbare ejendomme, som Lund havde placeret hos Hvidsten og Solberg, for at de ikke skulle blive beslaglagt af namsmannen, den norske foged, blev solgt eller videregivet uden Lunds kendskab. Da den tidligere tilhænger kom på benene igen, var gården pantsat for 6,5 mio. norske kr. - i Askim og Spydeberg Sparebank.

(Artiklen er leveret af vores søstermedie FinansWatch.no)

 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs