FinansWatch

Viabill vil have national lovgivning om kredittjek på gratis kreditter

DE GRATIS KREDITTER: Selvom Viabill lever af BNPL-finansieringsløsninger vil virksomheden have, at det skal være lovpligtigt for udbydere af gratis kreditløsninger at lave kreditværdighedsvurderinger på lige fod med banker og andre udlånsvirksomheder. I virksomheden har man ændret procedurer på området, og det har kostet både på kundetilfredsheden og omsætningen. Og det haster, at lovgivningen følger med - særligt op til Black Friday og julen, mener man.

Brian Trinhammer Seiling fra Viabill vil have "Køb nu - betal senere" ind under national lovgivning - hurtigst muligt. | Foto: Lars Krabbe/ERH

Betalingsvirksomheden Viabill, der lever af "Køb nu, betal senere"-finansieringsløsninger ("Buy now, pay later", BNPL), ønsker at udbydere af gratis kreditter kommer ind under forbrugerkreditdirektivet. Og faktisk ønsker man national lovgivning på området indtil forbrugerkreditdirektivet er revideret.

Det fortæller Brian Trinhammer Seiling, der er global chef for Viabills salgs- og supportafdeling i et interview med FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs