FinansWatch

Robinhood sendes til tælling i formarkedet efter skuffende kvartal

Handelsplatformen Robinhood kæmper på det amerikanske marked efter regnskabsaflæggelse.

Handelsplatformen Robindhood har haft det svært på den amerikanske børs efter notering. | Foto: Andrew Kelly/REUTERS / X02844

Handelsplatformen Robinhood Markets, der i starten af året særligt gjorde sig kendt i memeaktie-kredsene, brager ned i det amerikanske formarked til under børsnoteringskursen, efter at selskabet onsdag efter børslukning aflagde regnskab for tredje kvartal.

Her var tale om en gedigen skuffelse for analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde estimeret en højere omsætning.

Robinhood omsatte i tredje kvartal for 364,9 mio. dollar mod ventet 423,9 mio. dollar, hvoraf omsætningen fra transaktioner med kryptovaluta faldt med 78 pct. til 51 mio. dollar sammenlignet med andet kvartal, efter at interessen hos amatørinvestorer, der blandt andet har været drevet af opmærksomhed omkring Gamestop-aktien og senere kryptovalutaen med hundetema, dogecoin, er aftaget.

Underskuddet for kvartalet landede på 1,32 mia. dollar.

Hvis kvartalet er udtryk for den generelle stemning, skal Robinhood endnu længere ned, lyder vurderingen fra Mike Bailey, der er analytiker i FBB Capital Partners, i et notat.

"Hvis dette kvartal er en indikation for, hvad der er i vente i forhold til volatilitet, vil jeg tro, at stemningen og værdiansættelsen vil falde," skriver han.

Robinhoods topchef, Vlad Tenev, varslede allerede i august, at tredje kvartal ville være mærket af lavere handelsaktivitet, og selskabets finansdirektør, Jason Warnick, har i forbindelse med regnskabet udtalt, at selskabets vækst ikke vil være lineær.

Aktien indikeres 10,2 pct. lavere i det amerikanske børsmarked med en kurs på 35,55 dollar mod en noteringskurs på 38 dollar i sommer.

Turbulent år

2021 har været et begivenhedsrigt år for Robinhood Markets, der tilbage i januar nød godt af den store investeringslyst hos "amatørinvestorerne".

I slutningen af januar måtte flere handelsplatforme dog begrænse handlen med de såkaldte meme-aktier som Gamestop og AMC for at standse spekulativ handel, efter at flere amatørinvestorer gennem det sociale medie Reddit orkestrerede aktiekøb for at ramme hedgefonde, der havde øget deres shortposition i selskaberne.

Sidst i juli gik Robinhood Markets selv på børsen i New York, hvor selskabet fik den værste start på børsen nogensinde for et selskab i den størrelse. Aktien faldt 8,7 pct. på første handelsdag.

Siden har aktien oplevet voldsomme kursstigninger og -fald. Blandt andet da de amerikanske børsmyndigheder, SEC, flagede for et forbud af praksissen "payment for order flow", hvor platformene mod betaling sender deres kunders ordre til en tredjepart, der gennemfører transaktionen, frem for at sende ordren direkte til den givne børs.

Danskstiftet investeringsplatform åbner for handel med kryptovaluta

Robinhood revancherer sig lidt på anden noteringsdag 

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs