FinansWatch

Forsyningskrise giver panderynker i bankerne

De globale forsyningsproblemer gør det svært for danske virksomheder at hente varer hjem. Det bekymrer flere af landets store banker, der dog afviser, at der udsigt til nedskrivninger på nuværende tidspunkt.

Havnene i det sydlige Californien kører i døgndrift for at bløde op for forstoppelsen i forsyningskæderne. | Foto: MARIO TAMA/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Lukkede havne, strandede varer og lange køer af containerskibe. Den globale forsyningskrise gør det svært for danske virksomheder at hente materialer hjem og transportere deres egne produkter. Det skaber bekymring. Ikke bare i erhvervslivet, men også i landets banker.

"Hvis du havde spurgt mig for tre-fire måneder siden, om jeg var bekymret, havde svaret været nej. Men i dag er svaret nok ja, for udsigten til en normaliseret situation efter coronakrisen er skubbet yderligere 6-12 måneder tilbage på grund af problemerne med forsyningskæderne," siger Niels Bang-Hansen, der er direktør for erhvervskunder i Danske Bank.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs