FinansWatch

Amerikanske kreditgivere ser tegn på stigende udlån

Amerikanerne er så småt begyndt at nedbringe deres bugnende opsparinger og øge trækket på kreditkortene. Det er meldingen fra flere store kreditgivere.

Foto: https://www.jpmorgan.com/contact-us/media

Store amerikanske kreditudbydere ser nu tegn på, at kunderne reducerer deres bugnende opsparinger og tærer mere på deres kreditkort.

Det skriver Financial Times.

Under pandemien har bankernes kunder bygget opsparingerne op - med hjælp fra de offentlige stimuluspakker. Men nu lyder det fra blandt andre JPMorgan Chase, der er den største bank i USA målt på aktiver, at der er udsigt til udlånsvækst.

"Vi ser tegn på, at indlånsoverskud er begyndt at blive normaliseret i de dele af befolkning, der traditionelt (bruger deres kort til at låne penge, red.)," lød det for nylig fra Jeremy Barnum, der er CFO i JPMorgan Chase.

"Det gør os relativt optimistiske (omkring, at udestående saldo på kort vil vokse, red)," sagde han.

Også hos Bank of America samt kreditkort-kæmperne Synchrony og Discover har man noteret sig, at kunderne er begyndt at nedbringe deres opsparinger

Det vil være godt nyt for bankenre, hvis kunderne begynder at øge belåningen. Ligesom i Danmark har amerikanske banker nemlig længe haft svært ved at finde profitable steder at placere indlånsoverskuddet, som er vokset betydeligt de senere år som følge af begrænset efterspørgsel på lån.

Investorer har øje på forsyningsproblemer op til regnskabssæson

JP Morgan leverede højere indtægter end ventet i tredje kvartal 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs