Klarna kommer britisk regulering i forkøbet med nye "køb nu, betal senere"-tiltag

Inden forventede regelændringer ændrer Klarna nu dens "køb nu, betal senere"-ordning i Storbritannien med mere transparent oplysning til kunder og en mulighed for at betale her og nu. Ifølge virksomheden sker det for at ensarte deres produkter på tværs af de lande, den opererer i.
Foto: Klarna/PR
Foto: Klarna/PR

Mere transparent oplysning om, at Klarnas "køb nu, betal senere"-ordning – på engelsk "buy now, pay later" forkortet BNPL – er en kredit, hvor kunderne kan blive opkrævet gebyrer, hvis de ikke overholder betalingsfristerne, bliver nu en realitet i den britiske gren af den svenske virksomhed. Det skriver Financial Times.

I Storbritannien er betalingsselskabet blevet kritiseret for at lede flere ind i gæld med BNPL-løsninger, der særligt er attraktive for unge mennesker. Derfor var det forventet, at der ville komme ny regulering på området, efter at det britiske finanstilsyn, FCA, i februar fik udarbejdet en rapport, der konkluderede, at den uregulerede BNPL-industri burde komme under finanstilsynets regulering hurtigst muligt, da industrien medfører en "betydelig potentiale for skade på forbrugere".

Flere ændringer

Ud over at love mere transparens har Klarna lanceret en "betal nu"-mulighed ved siden af tilbuddene om at dele betalingen op i bidder.

Desuden lover betalingsgiganten at lave "bedre kreditvurdering" og at tillade kunderne at dele deres indkomst- og forbrugsdata fra deres bankkonti gennem Storbritanniens open banking-infrastruktur, så de kan bevise, at de har råd til at betale. Derudover har Klarna fjernet gebyrer på forsinkede betalinger på de produkter, der afbetales over seks måneder eller mere, skriver avisen.

"Vi har taget gennemsynets fund til eftertragtning," fortæller Alex Marsh, der er chef for Klarna i Storbritannien, om FCA's rapport til Financial Times.

Han fortæller avisen, at det er mindre end 1 pct. af kunderne i Storbritannien, der misligholder deres aftale, hvilket er mindre end almindelige kreditkort. Desuden modtager Klarna en klage per 1000 kunder, hvilket er lavere end gennemsnittet for mere klassiske banker ifølge landechefen.

Erhvervsministeren advarer mod nye lånetyper

Forlænget betalingstid skal føre til færre inkassosager hos Klarna 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også