FinansWatch

Handelsbanken sælger sin kortindløsningsforretning for milliarder

For 2 mia. svenske kr. frasælger Handelsbanken sin "kort-anskaffelses-forretning" til betalingssystemsvirksomheden Worldline.

Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / X01988

Handelsbanken har gennemført et salg af dens kortindløsningsforretning til virksomheden Worldline, der beskæftiger sig med betalingssystemer. Det skriver banken i en pressemeddelelse.

Prisen er 2 mia. svenske kr., hvilket svarer til 1,5 mia. danske kr. Banken oplyste tilbage i slutningen af juli, at den ville frasælge sin kortindløsningsforretning.

Kortindløsning er det bindeled, som er mellem kortudstedere som Visa, Nets og Mastercard og de virksomheder, som tager mod betalinger. Kortindløseren sørger for, at betalingen rent faktisk sker, og det vil Handelsbanken altså ikke længere.

Salget er "en konsekvens af gennemgangen af Handelsbankens betalingsforretning, som blev sat igang i efteråret 2020", fremgår det af pressemeddelelsen.

Handelsbanken har årligt haft indtægter for cirka 190 mio. svenske kr. i den del af forretningen og udgifter for cirka 20 mio. svenske kr.

Nu har banken i stedet indgået et distributionssamarbejde med Worldline, men salget vil betyde at banken i fjerde kvartal vil bogføre en ekstraordinær indtægt på 550 mio. svenske kr., svarende til 407 mio. danske kr., og herefter vil man få en løbende provisionsindtægt fra Worldline.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs