FinansWatch

Fed's Bullard gentager ønske om nedtrapning i november

Inflationen stiger med den højeste hastighed i over 30 år. Det får James Bullard, der er chef for Federal Reserves' afdeling i St. Louis, til at kalde på en nedtrapning af centralbankens obligationsopkøb.

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178

James Bullard, der er chef for Federal Reserves afdeling i St. Louis, ser gerne, at den amerikanske centralbank sætter gang i neddroslingen af centralbankens aktivopkøbsprogram til november.

Det gentager han ved et virtuelt seminar torsdag ifølge Bloomberg News.

Lige nu stiger inflationen med den højeste hastighed i over 30 år, og det kalder på, at banken nedtrapper sine obligationsopkøb, vurderer han. Samtidig skal opkøbene ifølge Bullard være helt afsluttet inden udgangen af første kvartal 2022.

Delta-varianten af coronavirus har sat en dæmper på den økonomisk vækst i årets tredje kvartal, men det skaber ikke panderynker hos Bullard.

"Fra et økonomisk perspektiv er jeg ikke så bekymret over Delta-varianten. En masse af den vækst bliver skubbet ind i både det nuværende fjerde kvartal og ind i 2022," siger han ifølge Bloomberg News.

Den højere inflation kan aftage, men det kan vi ikke regne med, uddyber han.

Ved den seneste opgørelse af kerneforbrugerpriserne i USA, der blev offentliggjort onsdag, steg priserne 4 pct. sammenlignet med et år forinden.

Fed så obligationskøb afsluttet i midten af 2022

Rentekurven får igen et tryk ned efter inflationstal 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs