FinansWatch

Evergrande skal betale 260 mio. dollar med betalingsfrist søndag

Investorer kræver at Evergrande betaler et milliondyrt lån inden udgangen af ugen.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Evergrande skal have penge op af lommen senest søndag, lyder kravet fra nogle investorer, der ejer obligationer udstedt af Jumbo Fortune Enterprises.

Investorerne vil have Evergrande til at betale lånet på 260 mio. dollar med en forældelsesfrist den 3. oktober, som den kinesiske boliggigant angiveligt hæfter for, oplyser kilder til Bloomberg News.

Obligationsejerne er gået sammen for at rejse krav på beløbet i tilfælde af, at Evergrande skulle gå konkurs, som det har foresvævet den seneste tid.

Jumbo Fortune Enterprises er et joint venture-selskab, der blandt andet ejes af Hengda Real Estate, der er Evergrandes onshore-forretning.

Betalingsfristen lægger nyt pres på selskabet, der så sent som i sidste uge blev beordret til at få styr på sine gældsproblemer af den kinesiske regering.

Evergrande er i forvejen bagud med afviklingen af sin gæld, og der er flere betalingsfrister i vente i nærmeste fremtid, hvoraf den næste deadline om betaling på et lån på 45 mio. dollar kommer den 29. september.

Kinas myndigheder forbereder sig på Evergrande-"storm" 

Pensionskunder ser stort på kinesisk børsuro

Evergrandes aftale om rentebetaling vækker ny usikkerhed 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs