FinansWatch

Tyrkiets centralbank sænker renten efter pres fra Erdogan

Tyrkiets centralbank har uventet sænket renten torsdag. Det kommer bag på analytikerne og sender den tyrkiske lira ned.

Tyrkiets president Tayyip Erdogan har lagt pres på den tyrkiske centralbank. Nu sænker centralbanken renten. | Foto: POOL/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Den tyrkiske lira sendes i dørken torsdag eftermiddag, efter at den tyrkiske centralbank uventet har sænket renten efter pres fra landets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Det skriver Bloomberg News.

Tyrkiets centralbank har sænket renten til 18 pct. fra 19 pct. stik imod analytikernes forventninger om en uændret rente.

Beslutningen sender den tyrkiske lira ned i det svageste niveau siden slutningen af juli. Torsdag svækkes den blandt andet over for den amerikanske dollar, der ved 13.20-tiden handles i 8,7493 lira mod 8,6426 lira onsdag eftermiddag.

Den tyrkiske økonomi er i forvejen påvirket af høj inflation. I sidste måned steg inflationen uventet til 19,25 pct. Det fik i september den tyrkiske centralbankchef, Sahap Kavcioglu, til at ændre centralbankens pengepolitik.

Skiftet i politik kan være presset igennem af Tyrkiets præsident, der har opfordret til lavere renter og tidligere på måneden lovede både billigere låneomkostninger og lavere inflation i september.

Hvis løfterne ikke indfries, kan den tyrkiske centralbank godt se efter en ny centralbankchef, skriver Bloomberg News.

Federal Reserves chegfruppe splittet omkring renteforhøjelse i 2022 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs