FinansWatch

Over fem år er gebyrerne i danske banker steget markant

De danske banker har de seneste fem år hævet deres gebyrer med mere end 20 pct.

Sydbank er en af de banker, der netop har kunnet præsentere et stort overskud i dens halvårsregnskab. | Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Siden 2015 har de danske banker hævet priserne på gebyrer med 22 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver TV 2.

Der har henover foråret været en glødende debat om negative renter, siden bankerne på stribe sænkede grænsen for negative renter på indlån til 100.000 kr. Et Facebook-opslag fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) satte debatten over ende, og bankerne og bankernes brancheorganisation Finans Danmark forklarede grænsen med den negative rentesats i Nationalbanken.

"Vi oplever, at presset på finanssektoren fortsat stiger. Det skyldes ikke mindst de meget lave renter, hvor sektoren siden 2012 har skullet betale negative indlånsrenter til Nationalbanken, men vi oplever også et stort pres fra regeringen, som senest kulminerede i en særskat på sektoren på 2 mia. kr årligt til betaling af en pensionsreform. Det er en uholdbar situation, at man bliver ved med at pålægge vores sektor økonomiske byrder," skrev adm. direktør for Finans Danmark, Ulrik Nødgaard, dengang i en pressemeddelelse.

Men ifølge TV 2 bliver har bankerne altså formået at finde et andet sted at tjene pengene hjem, hvilket har vist sig i stærke halvårsregnskaber fra flere af bankerne, og derfor står de stærkt i øjeblikket. Det fortæller Frank Hviid, som er økonomisk kommentator og stifter af Earlybird Research & Education til mediet.

"De taber på deres forretninger over for nogle af kunderne på udlån, men de tjener så bare en masse penge på negative renter på nogle andre områder. Så det er godt for bankerne lige nu," fortæller han.

 

Sparekasse-boss er forbløffet over nyt regnskab: "Det har jeg aldrig oplevet før" 

Hænderne lå på revolveren længe - nu mangler bankerne at få danskerne til at forstå årsagen til skyderiet 

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs