FinansWatch

Bankforsker: Lars Mørch vil afløse Anders Dam inden for få år

Seniorrådgiver Lars Krull spår Lars Mørch som en mulig kronprins til direktørposten i Jyske Bank.

Seniorrådgiver Lars Krull ser topchefpotentiale i Lars Stensgaard Mørch.

Lars Stensgaard Mørch har potentiale til at afløse Jyske Banks adm. direktør Anders Dam. Det mener Lars Krull, der er seniorrådgiver ved Aalborg Universitet ifølge Finans.

"Lars Mørch vil være et godt valg som afløser for Anders Dam, og jeg vurderer, at der ikke kommer til at gå mange år, før det sker," siger Lars Krull til Finans.

Han vurderer, at Anders Dam stadig vil fortsætte som topchef for banken i noget tid, men når dagen kommer, vil Lars Mørch være en fornuftig kandidat, da seniorrådgiveren vurderer, at han vil kunne leve op til Finanstilsynet Fit&Proper-regler.

Det fremgik af Jyske Banks regnskab for andet kvartal, der blev offentliggjort tirsdag, at banken har ansat Lars Stensgaard Mørch i koncernledelsen.

Lars Stensgaard Mørch har en fortid i Danske Bank, hvor han var chef for business banking, men han forlod banken efter hvidvasksagen. Her var han sigtet i sagen af SØIK, som senere valgte at lade den frafalde.

Overfor Børsen har Anders Dam afvist at kommentere, om Lars Mørch er hans potentielle afløser.

“Vi kommenterer ikke på de enkelte ledergruppemedlemmers karrieremuligheder, og det er, uanset hvilket navn du bringer frem,” siger han.

Jyske Bank ansætter tidligere profil fra Danske Bank 

Medie: Thomas Borgen er stadig sigtet i hvidvasksag 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs