FinansWatch

Realkreditdirektør går i rette med ministers statsgaranti-model

Direktør for DLR Kredit mener ikke, at regeringens statsgaranti-løsning vil hjælpe på udfordringerne med at få realkreditlån på landet.

Bl.a. gymnasier på landet kan have svært ved at optage realkreditlån, da den langsigtede drift ifølge realkreditdirektør er mere udsat end i byerne. | Foto: Andreas Haubjerg

En statsgaranti på realkreditlån vil ikke løse landligt placerede institutioner som bosteder og uddannelsesinstitutioners vanskeligheder med at optage realkreditlån. Det siger adm. direktør i DLR Kredit, Jens Kr. A. Møller til Jyllands-Posten.

”Det kræver andre værktøjer end en statsgaranti på 60-80 pct. af lånet at løse det her. Et gymnasium er f.eks. afhængig af elevtallet, fordi det får taxameterpenge fra staten. Men i landområder er der en risiko for, at elevtallet – og dermed økonomien – ikke kan opretholdes, fordi folk fraflytter. Derfor må man sikre, at driften kan hænge sammen på langt sigt. Det skal løse politisk,” siger direktøren til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs