FinansWatch

Institutioner på landet får dyrere realkreditlån

Er man placeret på landet, er det dyrere og sværere for institutioner som efterskoler, bosteder og uddannelsesinstitutioner. Chef for realkreditinstitut anerkender problemet.

Det er svært for institutioner at få realkreditlån på landet. | Foto: Finn Frandsen

Landligt placerede bosteder, efterskoler, højskoler og uddannelsesinstitutioner har oddsene imod sig, når de ønsker at optage et realkreditlån. Det skriver Jyllands-Posten, som har talt med bostedet Tornsbjerggård, der har oplevet store problemer med at skaffe realkreditlån pga. sin placering på landet uden for Odder.

Formand for Tornsbjerggård, Boris Jakobsen, fortæller til avisen, at da man stod og skulle bygge otte nye lejligheder og et fælleshus, oplevede, at selvom bygningerne kostede 11 mio. kr. at opføre, blev de kun vurderet til 6 mio. kr. Og de kunne kun belåne 60 pct. frem for 80 pct. Det skyldes, at handelsværdien ved salg er lavere på landet.

Adm. direktør i DLR Kredit, Jens Kr. A. Møller, der endte med at yde Tornsbjerggård et lån, er enig i problemstillingen.

”Derfor er det vanskeligt at yde en tilfredsstillende realkreditbelån til uddannelsesinstitutioner, højskoler, efterskoler og bosteder ude på landet. Hvis de lå i en by, ville de kunne anvendes til noget andet og dermed opretholde deres handelsværdi. Ude på landet er der ofte ikke andre anvendelseformål. Det giver en lavere vurdering og dermed en lavere belåning, siger Jens Kr. A. Møller til Jyllands Posten, og mener, at politikerne bør komme på banen.

Få boliger i Holeby bliver købt med realkreditlån

Europæisk banktilsyn lover ro om dansk realkredit

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs