FinansWatch

Ny virksomhed vil investere lejeres depositum i aktier til gengæld for rådgivning

Forretningsmodellen for den unge virksomhed Lejka består i at tage lejeres depositum på aktiemarkedet, hvor en del af overskuddet skal gå til rådgivning af lejerne.

En advokat har lavet en virksomhed på at sende lejeres depositum på aktiemarkedet fremfor at et ejendomsselskab håndtere dem. | Foto: Finn Frandsen

En ny virksomhed er dukket op i feltet mellem ejendomsadministration og kapitalforvaltning. Virksomheden Lejka prøver ifølge Børsen at få succes med en forretningsmodel, hvor virksomheden investerer lejeres depositum på aktiemarkedet.

Investeringerne foretages gennem en fond hos Sparinvest, og en del af overskuddet skal bruges til at rådgive kunderne om bl.a. kontrakter og konfliktløsning. Lejka blev stiftet i 2020 af advokat Jan Blicher Grunnet, og han fortæller til Børsen, at han selv har stillet garantier for 5 mio. kr. Indtil videre holder virksomheden på 2,3 mio. kr. fra 122 lejere, hvoraf halvdelen er investeret i Sparinvest, mens den anden halvdel befinder sig på en bankkonto.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs