FinansWatch

Ny strid om renteswapaftale: Ejendomsselskab mener Jyske Bank vil have 14 mio. kr. for meget

Jyske Bank har ifølge ejendomsselskab opgjort en renteswapaftale forkert. Striden drejer sig om 14 mio. kr.

Jyske Bank og ejendomsselskab uenige om renteswapaftale. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/ERH

Ejendomsselskabet IN Ejendomme er i sit regnskab uenig med værdisætningen af en renteswapaftale, som de har indgået med Jyske Bank. Det skriver Børsen.

Mens Jyske Bank mener, at den negative værdi af renteswapaftalen er 54,4 mio. kr., mener ejendomsselskabet, at den negativ værdi er 40,6 mio. kr. Det er altså knap 14 mio. kr., der skiller de to parter.   

Det fremgår ifølge Børsen af regnskabet, at IN Ejendomme har fået foretaget to uvildige vurderinger, der også kommer frem til, at Jyske Bank opkræver knap 14 mio. kr. for meget. Hverken ejendomsselskabet eller Jyske Bank vil kommentere på sagen.

Sagen er ikke den eneste strid om renteswapaftaler, hvor Jyske Bank spiller en rolle. I sidste måned blev banken stævnet af Idrætshøjskolen i Vejle, der mener, at denne havde betalt 5,2 mio. kr. for meget for at indfri en renteswapaftale.

FinansWatch har også tidligere beskrevet, at to professorer ved Aarhus Universitet har analyseret sig frem til, at renteswaps i en årrække har været opgjort forkert, hvilket kan betyde, at en række selskabet har betalt for meget.

Højskole lægger sag an mod Jyske Bank om swap-aftaler

Professorer: Renteswaps har været bogført forkert i årevis

SMV Danmark opfordrer banker til at tage renteswap af markedet 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs