FinansWatch

Nyt kontantloft træder i kraft i dag

Det nye kontantloft er i dag trådt i kraft, og dermed må butikker og virksomheder ikke modtage mere end 20.000 kr. i kontanter fra kunderne. Tidligere var loftet 50.000 kr.

Det nye kontantloft træder i kraft i dag, således at butikker og virksomheder maskimalt må tage imod 20.000 kr. i kontanter mod tidligere maksimalt 50.000 kr. | Foto: Salling Bank/PR

En stramning af hvidvaskreglerne betyder, kontantloftet fra og med i dag er blevet sænket, skriver Finans.

Tidligere måtte butikker og virksomheder tage imod op til 50.000 kr. i kontanter fra kunder, som handlede ind. Men med det nye kontantloft er den øvre grænse for kontantbetaling sænket til 20.000 kr.

"Skærpelsen af kontantforbuddet og valget af det nye niveau er udtryk for en afvejning af hensynet til at forebygge terrorfinansiering og hvidvask af udbytte, der stammer fra kriminelle aktiviteter, og hensynet til, at borgere og virksomheder fortsat skal have mulighed for at betale med kontanter," har  erhvervsminister Simon Kollerup (S) tidligere udtalt i forbindelse med behandlingen af lovforslaget i Folketingets Erhvervsudvalg.

Det nye kontantloft ændrer ikke bødereglerne. Erhvervsdrivende risikerer således at få en bøde på 10.000 kr., hvis de tager imod mere end 20.000 kr. i kontanter fra en enkelt kunde.

Revisorrådgiver: Nyt loft over kontantbetalinger rammer de redelige

På den gale side af 100 danskere overtrådte kontantforbud i 2019 

Mere fra FinansWatch

Blackrock udpeger Christian Hyldahls efterfølger i Norden

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock har i Elisabeth Sterner fundet en afløser på posten som country manager for Norden efter at danske Christian Hyldahl er rykket op i hierarkiet som chef for Blackrocks europæiske forretning.

Tyskland vinder armlægning om ny ESMA-chef

EU's medlemslande er efter lang tids stridigheder blevet enige om, hvem de gerne vil pege på som ny chef for det magtfulde markedstilsyn ESMA. Nu udestår en enkelt godkendelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs