FinansWatch

Kapitalforvalter ser mulig salgspris for pensionsdel af Alm. Brand på knap 1 milliard

1 mia. kr. kan blive prisen for Alm. Brand Liv & Pension. Det vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

Foto: PR/ Alm. Brand

Alm. Brand vil formentlig kunne hente omtrent 1 mia. kr. for Alm. Brand Liv & Pension, hvis det ender med at blive sat til salg.

Det vurderer Lars Hytting, chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning, efter at have kigget på casen, herunder prissætningen ved tidligere handler på pensionsområdet.

Han peger på, at Alm. Brand har en markedsandel på omkring 1 pct. på pensionsområdet og anslår at en køber vil kunne hente synergier på omkring 20-30 mio. kr.

"Jeg vil mene, at et kvalificeret bud er en salgspris på lige i underkanten af 1 mia. kr.," siger Lars Hytting.

Ti gange indtjeningen

Et salg i den størrelsesorden vil ifølge aktiechefen i givet fald svare til en P/E, det vil sige en pris per indtjeningskrone, på omkring 10 baseret på det estimerede 2022-resultat.

Endnu har Alm. Brand dog kun valgt at undersøge de strategiske alternativer for Alm. Brand Liv & Pension, herunder et eventuelt salg eller indgåelsen af strategiske samarbejder.

Men der ikke tvivl om, at der skal gøres et eller andet, mener Lars Hytting.

Ellers risikerer forretningsområdet at blive kørt ud på et sidespor i en koncern, der i den grad er blevet rettet mod skadesforsikring, efter at Alm. Brand for mindre end en uge siden købte Codans danske forretning fra Tryg og canadiske Intact for 12,6 mia. kr. Desuden blev Alm. Brand Bank i oktober solgt til Sydbank.

"Det er jo klart for alle, at det her forretningsben formentlig vil komme lidt i klemme i en kommende Alm Brand-forretning. Det vil udgøre under 5 pct. af den samlede forretning," konstaterer aktiechefen.

Alm. Brand Liv & Pension forvaltede en pensionsformue på 16,9 mia. kr. sidste år fordelt for cirka 70.000 kunder. Resultatet før skat blev 135 mio. kr.

Pensionsrådgiver ser styrket konkurrence ved Alm.

Alm. Brand-direktør ser pensionsovervejelser som naturlige efter banksalg og Codan-køb

Fremtiden er oppe i luften for knap en femtedel af Alm. Brands forretning 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs