FinansWatch

Tryg indgår stor it-aftale med Atea om digital udvikling

Atea skal levere it til Tryg for 400 mio. kr. over de næste fem år,

Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

Forsikringskoncernen Tryg har indgået en aftale med Atea om it-leverancer til en værdi af næsten 400 mio. kr. over de næste fem år.

Det oplyser Tryg til Ritzau Finans.

Aftalen med Atea indebærer blandt andet etablering af digitale arbejdspladser, som er gearet til fremtidens arbejdsmodel med større fleksibilitet og behov for et set up, der gør det nemt, sikkert og effektivt at arbejde både fra distancen og kontoret, for eksempel i form af øget automatisering af it-support med robot-teknologi og flere selvbetjeningsmuligheder.

Derudover indeholder kontrakten ydelser som levering og servicering af al hardware, udvikling af it-platformen samt supportering af mødefaciliteter med mere.

Hos Tryg lægger koncerndirektør Lars Bonde særlig vægt på, at selskabet får en it-platform, der er ens for alle forsikringskoncernens 5000 medarbejdere i Danmark, Sverige og Norge – lige fra computerudstyret til it-supporten, som kan kommunikere med selskabets medarbejdere på deres modersmål på alle tre markeder.

"Det seneste år har vi fået vished for, at vores forretning sagtens kan fungere, selv om medarbejderne i vidt omfang arbejder hjemmefra. Nu sætter vi yderligere tryk på digitaliseringen, fordi vi gerne vil integrere teknologi så meget som muligt, når det giver mening for medarbejderne. Det er et meget vigtigt område for virksomhedens fremtid," siger Lars Bonde og understreger, at Tryg trods millioninvesteringen fortsat har stort fokus på at have en lav omkostningsprocent.

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs