FinansWatch

Basel-komité vil have fuld dækning af bankers kryptoeksponeringer

Bankers eksponering mod Bitcoin og andre kryptovalutaer skal udløse det højeste kapitalkrav, er meldingen fra den magtfulde Basel-komité.

Foto: JOSE CABEZAS/REUTERS / X03700

Basel-komitéen, der fastsætter de internationale kapitalkrav for banker, ser ikke Bitcoin og andre kryptovalutaer som sikre aktiver. Tværtimod.

Komitéen anbefaler, at krypto-aktiver skal have en risikovægt på 1250 pct., som er den højest mulige vægtning. Det skriver Bloomberg. 

Aktiver i den risikoklasse kræver i praksis, at bankerne holder kapital, der som minimum svarer til værdien af aktiverne.

Aktiver i samme riiskoklasse inkluderer finansielle instrumenter, der er sammensat af flere underliggende aktiver, som bankerne ikke har indblik i.

Det er imidlertid ikke alle kryptoaktiver, der rammes af det maksimale kapitalkrav.

Komitéen åbner for, at visse digitale aktiver, såsom 'stablecoins' og 'tokens', der værdimæssigt følger aktiver med rod i den fysiske verden, skal underligges mindre skrappe kapitalkrav.

Kinesisk politi anholder mere end 1100 personer i kamp mod kryptovaluta 
UBS: Bitcoin er på tilbud, men stadig for risikabel

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs