FinansWatch

Akademikerpension investerer fortsat i sortlistet olieselskab

Mens Akademikerpension har sortlistet olieselskabet Exxon Mobil, når det kommer til aktier, investerer pensionskassen fortsat i selskabet på obligationsområdet. Det er umuligt ikke at investere en smule sort i 2021, lyder det fra direktør.

Foto: PR/MP Pension

Pensionskassen Akademikerpension vil gerne investere grønt, men det er svært helt at undgå sorte investeringer, lyder det fra investeringsdirektør Anders Schelde i et interview med Børsen.

Baggrunden er, at pensionskassen har solgt sine aktier i Exxon Mobil, fordi det amerikanske olieselskab ikke har forsøgt at leve op til Paris-aftalen. Derfor er Exxon Mobil kommet på pensionsselskabets liste over ekskluderede selskaber. Men til gengæld har Akademikerpension fortsat investeret 27 mio. kr. i virksomhedsobligationer i Exxon Mobil.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs