FinansWatch

Sampension advarer om risiko for inflationsspiral

Hold øje med lønningerne. Hvis de sammen med priserne bliver ved med at stige, er der risiko for at inflationen løber løbst, advarer investeringsdirektør Henrik Olejasz fra Sampension.

Foto: Sampension/PR

Uanset om man er et pensionsselskab eller blot en -opsparer, der er almindeligt bekymret for sin pensionsopsparing, er det værd at holde skarpt øje med inflationstallene for tiden. Truslen for højere inflation bør nemlig vække bekymring, skriver Børsen.

Med de høje inflationstal, blandt andet USA melder ud for tiden, er der nemlig ifølge investeringsdirektør i Sampension Henrik Olejasz en reel risiko for, at inflationen stiger til et niveau, hvor centralbankerne mister kontrollen.

“Det mest sandsynlige er nok, at vi får lidt højere inflation end før covid, men ikke at det går helt galt. Men der er en sandsynlighed også for det scenarie,” siger han.

At inflationen i USA er over 3 pct. er formentlig drevet af midlertidige effekter, og vi er derfor slet ikke der endnu, hvor man kan tale om, at centralbankerne er ved at miste kontrollen. Men der er en reel risiko for, at det sker, advarer han.

Verdensbanken hæver prognose for global vækst

Janet Yellen mener højere renter kan blive et plus for USA 

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs