FinansWatch

Skattestyrelsen udvider advokathold med fremtrædende London-advokat

Efter nederlag ved britisk domstol allierer de danske skattemyndigheder sig nu med kendt advokat i London, mens advokatregningen i forbindelse med udbyttesagen atter vokser.

Der lægges ifølge Politiken 105 mio. kr. oven i Skattestyrelsens egne omkostninger til retssagerne i år, så de kommer op på i alt 635 mio. kr. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har føjet den fremtrædende London-advokat Lord Pannick til sit hold af advokater, der lige nu fører en omfattende erstatningssag ved de britiske domstole i kølvandet på udbytteskandalen.

Det skriver Politiken.

Samtidig vokser udgifterne til advokater i sagen, der omfatter mere end 100 personer og selskaber, som ifølge de danske skattemyndigheder var involveret i den formodede svindel med udbytteskat, som kostede den danske statskasse 12,7 mia. kr. i perioden 2012-2015.

Et foreløbigt nederlag ved en domstol i London koster således 400 mio. kr. i sagsomkostninger til modparterne, mens Skattestyrelsens egne omkostninger til retssagerne i år stiger til 635 mio. kr., skriver avisen.

Skattestyrelsen har ifølge Politiken ikke ønsket at stille op til interview, men oplyser i et skriftligt svar, at man "sammen med Kammeradvokaten har overvejet, hvordan styrelsen stiller sig bedst muligt i forhold til appelsagens behandling".

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch)

Danmark kan nu begære Shah udleveret i sag om udbytteskat

Landsret afviser åbenhed i sag om udbytteskat 

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs