FinansWatch

"Internet of Things" kan give skarpere forsikringspræmier og forebygge skader for millioner

Ved hjælp af "Internet of Things", IoT, kan forsikringsselskaber forebygge skader, lave mere præcise risikovurderinger og dermed have billigere præmier. Det fortæller Thomas Djursø fra IT-giganten Cognizant. Topdanmark har taget IoT-løsninger i brug, men selskabet vil ikke drage konklusioner fra erfaringerne, da processen stadig er i en testfase.

Kender du det? Et køkken fyldt af røg, en forkullet lasagne i ovnen og midt i al ulykken begynder røgalarmen at bippe ustyrligt. I frustration forsøger du at slukke den lille krabat, men i kampens hede piller du batteriet ud, for at sætte en endelig stopper for larmen. Får du sat batteriet i alarmen igen, når røgen er forsvundet?

I 2019 blev der udbetalt godt 5,1 mia. kr. til skader på bygninger og 2,8 mia. kr. i erstatning på løsøre, viser tal fra Forsikring og Pension. 34 pct. af de skader var brandskader. Et tal, der kunne mindskes væsentligt, hvis vi tager teknologien til os, mener Thomas Djursø, der er landechef i it-giganten Cognizant og har en baggrund i forsikringsbranchen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs