FinansWatch

Banker undersøgte muligheden for at trække milliarder ud af Nationalbanken: Ville slippe for negativ rente

De negative renter i Nationalbanken har fået en række pengeinstitutter til at undersøge, om de kan trække deres indeståender ud af den danske centralbank og i stedet placere pengene i et depot til en lavere pris. Der er penge at spare, men Nationalbanken sætter hælene i.

Foto: Mark Gormus/AP/Ritzau Scanpix

Det er ikke et lovkrav, at bankernes overskudslikviditet skal placeres i Danmarks Nationalbank. Det har bare ikke tidligere været relevant at diskutere. Men de negative renter i Nationalbanken, der årligt koster bankerne et milliardbeløb, har fået sektoren til at tænke kreativt.

Siden 2012, hvor Nationalbankens styringsrente første gang blev negativ, har flere danske banker og sparekasser i al hemmelighed og ad flere omgange afsøgt muligheden for at trække hele eller dele af deres indeståender i Nationalbanken ud, for dermed at spare penge på renteudgiften.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs