FinansWatch

Tidligere Danske Bank-direktør: EU’s taksonomi bliver en game changer

EU-kommissionen har præsenteret ny taksonomi, som vil tillade finanssektoren at gå forrest i den bærerdygtige omstillinger, mener tidligere Danske Bank-direktør.

Handelskommisær og viceformand for EU-kommissionen, Valdis Dombrovskis, var med til at præsentere kommissionens forslag i april. | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380

Med EU’s nye taksonomi, som EU-kommissionen præsenterede i april, vil finansvirksomheder blive i stand til at gå forrest i kampen om den grønne omstilling. Det udtrykker bestyrelseskvinde og tidligere direktør for socialt ansvar og bæredygtighed i Danske Bank, Jeanette Fangel Løgstrup, i en kommentar i Jyllands-Posten.

Med den nye taksonomi vil EU opstille en række kriterier og definitioner for bæredygtighed. Det vil give finansvirksomheder et fælles sprog og en fælles målestok, når de skal investere eller låne til virksomheder. Og derfor er ”taksonomien relevant for alle virksomheder, der ønsker grøn finansiering,” skriver Jeanette Fangel Løgstrup i kommentaren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs