FinansWatch

Totalbanken gør klar til at sænke grænsen for negative renter

Konkurrenter, der sænker grænserne på negative renter, får nu adm. direktør i Totalbanken til at genoverveje bankens egne grænser. Det sker oven på et år med vækst i overskuddet, der blandt andet skyldes indtjening på de negative renter.

Ivan Sløk, der er adm. direktør i Totalbanken, overvejer at sænke grænsen for negative grænser for privatkunder fra 250.000 kr. efter overskudsår. | Foto: PR

I starten af 2021 indførte Totalbanken negative renter med en grænse på 250.000 kr. på dens privatkunders indlån i banken, og det kan mærkes øger overskuddet på bundlinjen i bankens regnskab for første kvartal.

Renteudgifter kostede i første kvartal sidste år banken 700.000 kr., men i år har den tjent 600.000 kr. på renterne. Det gode resultat får banken til at overveje, om grænsen skal længere ned. Det siger adm. direktør Ivan Sløk.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs