FinansWatch

Bankchefer vil ikke afvise yderligere sænkning af grænse for negative renter

Topchefer i tre danske banker vil ikke lave nogen garantier, når det kommer til minusrenter.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Mads Claus Rasmussen

Grænsen er ikke nødvendigvis nået. Sådan kan man sammenfatte tre danske bankchefers budskab til erhvervsminister Simon Kollerup (S) efter han tirsdag kritiserede bankerne for deres negative renter. Det fortæller de til Børsen.  

”Vi fortsætter med at sætte priserne, efter hvad der er konkurrencedygtigt, og så de reflekterer, hvad kapital koster os. Vores fokus er at drive en rentabel bank, der giver et afkast, der er højere, end hvad kapital koster,” siger adm. direktør i Danske Bank, Carsten Egeriis.

Også adm. direktør i Sydbank, Karen Frøsig, og adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, afviser at garantere, at de negative renter ikke vil flytte sig yderligere. I dag har de største banker en grænse på 100.000 kr. for, hvornår man skal betale minusrenter af sit indlån. I Nordea og Danske Bank agter man desuden at øge deres rentemarginal for erhvervskunderne.  

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs