FinansWatch

Bankchefer vil ikke afvise yderligere sænkning af grænse for negative renter

Topchefer i tre danske banker vil ikke lave nogen garantier, når det kommer til minusrenter.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Mads Claus Rasmussen

Grænsen er ikke nødvendigvis nået. Sådan kan man sammenfatte tre danske bankchefers budskab til erhvervsminister Simon Kollerup (S) efter han tirsdag kritiserede bankerne for deres negative renter. Det fortæller de til Børsen.  

”Vi fortsætter med at sætte priserne, efter hvad der er konkurrencedygtigt, og så de reflekterer, hvad kapital koster os. Vores fokus er at drive en rentabel bank, der giver et afkast, der er højere, end hvad kapital koster,” siger adm. direktør i Danske Bank, Carsten Egeriis.

Også adm. direktør i Sydbank, Karen Frøsig, og adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, afviser at garantere, at de negative renter ikke vil flytte sig yderligere. I dag har de største banker en grænse på 100.000 kr. for, hvornår man skal betale minusrenter af sit indlån. I Nordea og Danske Bank agter man desuden at øge deres rentemarginal for erhvervskunderne.  

Mere fra FinansWatch

Instabank sagsøger Lunar efter droppet opkøb

Afblæsningen af Lunars opkøb af norske Instabank står nu til at udløse et søgsmål mod den danske fintechbank. ”Vi regner med, at næsten alle aktionærer vil være med,” siger adm. direktør.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs