FinansWatch

Knap hver tredje finansvirksomhed vil opruste

Knap hver tredje finansvirksomhed regner med at skulle hyre folk, viser ny undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening. De fleste venter dog stilstand på medarbejderantallet.

Finanssektorens Arbejdsgiverforenings hjem i København. | Foto: PR

Flere ansatte i finanssektoren kan se frem til øget efterspørgsel efter deres kompetencer i den kommende tid.

Resultaterne fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) nye medlemsbarometer, viser nemlig, at 31 pct. af medlemsvirksomhederne forventer at ansætte flere medarbejdere inden for de kommende tre måneder.

Til gengæld forventer 12 pct. af organisationens medlemsvirksomheder, at de skal af med ansatte.

Ifølge cheføkonom i FA, Mads Borregaard, er de tal mere positive end tidligere.

”Samlet set er virksomhedernes forventninger til beskæftigelsen mere positive nu, end de var i tilsvarende målinger, som vi gennemførte i oktober 2020 og januar 2021. Den igangværende genåbning og udsigten til vækst i dansk økonomi spiller en stor rolle i virksomhedernes forventninger,” siger Mads Borregaard ifølge en pressemeddelelse.

For de fleste virksomheder – 6 ud af 10 – regner man dog ikke med, at der kommer til at ske de store. Disse virksomheder forventer nemlig ikke en ændring af medarbejderantal inden for de kommende tre måneder.

De adspurgte virksomheder oplever dog også tiltagende problemer med at holde på deres medarbejdere hvor 21 pct. svarer, at de oplever udfordringer med at fastholde medarbejdere. Tallet hed henholdsvis 13 og 11 pct. i undersøgelserne fra januar 2021 og oktober 2020.

Over halvdelen af finansvirksomhederne forventer fysisk fremmøde inden sommerferien

Ny undersøgelse: Løn og personalegoder trækker jobglæden i vejret i den finansielle sektor

Klumme: FA-direktør om udfordringer i små filialer: Rekrutteringsudfordringer kan løses 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs