FinansWatch

Sjusk og manglende hvidvaskkontrol udstak vejen til Vogelzangs fald

Kunder med ulovlige pengespor i millionklassen havde neutrale risikovurderinger, manglende indrapportering til myndighederne og utilstrækkelig varetagelse af rollen som gatekeeper mod hvidvask og terrorfinansiering. Det er nogle af de forhold, der ligger til grund for det forlig på 480 mio. euro, den hollandske bank ABN Amro indgik mandag, i en sag, hvor nu afgående Danske Bank-direktør, Chris Vogelzang, er blandt en af tre sigtede.

Chris Vogelzang stopper i Danske Bank. Han er en af tre tidligere bestyrelsesmedlemmer i banken ABN Amro, der er sigtet for at have slækket på deres ansvar i forbindelse med faresignaler om mistænkelige overførsler i forbindelse med hvidvaskning af penge. | Foto: Jens Dresling

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs