FinansWatch

Crowdlending finansierer for første gang et pantebrev

Gennem crowdlendingplatformen Lendino har 159 långivere for første gang nogensinde finansieret et pantebrev. Det åbner for, at personer uden formuer kan foretage pantebrevslån uden om banken, lyder det.

Andreas Helgason Rex, der er direktør for crowdlendingplatformen Lendino, vil med den nye mulighed for finansiering af pantebreve gennem crowdlending servicere de låntagere, der typisk har svært ved at blive godkendt til lån. | Foto: PR/ Lendino

Pantebrevslån behøver ikke længere kun at være for de formuende, for nu er det muligt at finansiere pantebreve gennem crowdlending.

Det skriver crowdlendingplatformen Lendino i en pressemeddelelse. Lendino har gennem sin platform nemlig for første gang nogensinde finansieret et pantebrev gennem crowdlending.

”Finansieringen af det første pantebrev cementerer nu crowdlendings position som en seriøs alternativ finansieringskilde for endnu flere danskere. Vi mærker, at flere og flere virksomheder og private får øjnene op for, at alternative finansieringsformer er både hurtigere, nemmere og billigere,” udtaler Andreas Helgason Rex, der er direktør i Lendino.

159 långivere har været med til at finansiere pantebrevet, der kostede 623.000 kr., og beløbsstørrelsen på investeringerne fra de enkelte långivere spænder mellem 1.000 kr. og 25.000 kr., som blev lavet over en periode på otte dage. Det er første gang, at så mange långivere finansierer et pantebrev. Det har ikke været muligt før nu, da man indtil nu har skulle købe et helt pantebrev som investor, hvilket kan frasortere de investorer, der kun kan tilbyde mindre pengesummer.

Ifølge Lendino giver crowdlending til finansiering af pantebreve nu låntagere, der før stod uden for boligmarkedet, muligheden for at købe boliger – uanset om de bor i et område, hvor det er svært at få et lån gennem banken, eller om de er ældre, selvstændige eller har en svingende indkomst.

”Lendino ønsker at bidrage til at fremskaffe finansiering til det underservicerede segment, der ikke kan få bankfinansiering, som spænder fra ældre over selvstændige til boligkøbere uden for de store byer,” siger Andreas Helgason Rex og fortsætter:

”Ved at tilbyde pantebreve via crowdlending åbner Lendino op for, at almindelige investorer også kan få del i denne investeringstype for få tusinde kroner.”

Udlånsplatform med endnu et minus: Vi har været for optimistiske

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs