FinansWatch

Den offentlige sektor driver Danske Banks vækst i Norge

Kommuner og den offentlige sektor har bidraget stort til Danske Banks indlånsvækst i Norge på knap 30 pct. i 2020.

Danske Banks hovedkvarter i Norge. | Foto: Magnus Eidem

Danske Bank er på vækstjagt i Norge og her spiller den offentlige sektor en væsentlig rolle. Det fortæller kundeansvarlig for den offentlige sektor i Danske Bank i Norge, Morten Grøseth, til FinansWatchs’ norske søstermedie, FinansWatch.no.

”Danske Bank har et klart vækstmandat i Norge. I denne strategi indgår den offentlige sektor som en vigtig brik og som et af bankens hovedsatsningsområder. Vi har bygget sten på sten over tid og er svært stolte over vores portefølje med tilfredse offentlige kunder,” siger Morten Grøseth til FinansWatch.no.

Danske Bank havde sidste år en indlånsvækst på knap 30 pct. i Norge, og det skyldes især en række hovedbankaftaler med norske kommuner som Harstad, Kvæfjord og Asker.

Morten Grøseth fra Danske Bank oplyser til FinansWatch.no, at banken er hovedbank for 200 offentlige virksomheder og har samarbejdsaftaler med 200 kommuner.

I Harstad har Danske Bank overtaget hovedbankaftalen fra den største norske bank, DNB.  Aftalen betyder, at banken skal håndtere ca. 200.000 betalingstransaktioner årligt.

Norges Bank ser renteforhøjelse i andet halvår

Dirigenten kom på overarbejde da Danske Banks generalforsamling blev afviklet på lyntid  

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs