FinansWatch

Banker venter bedring i kerneforretningen

2021 ser ud til at bringe en vending i de danske bankers kerneforretning. Det skriver Finans på baggrund af en analyse af de ti største danske bankers regnskaber for 2020, hvor der blev sat en stopper for faldet i nettorenteindtægterne.

"Jeg tror, at vi kommer til at se stigende nettorenteindtægter i 2021, hvilket er noget, som bankerne har ventet på i årevis. Det er virkelig et vendepunkt," siger Per Hansen. | Foto: Miriam Dalsgaard

2020 var også et hårdt år for de danske banker, der firedoblede deres nedskrivninger på udlånene, men 2021 ser ud til at bringe en vending i kerneforretningen. Især løftet af, at mange private nu betaler negative renter.

Det skriver Finans på baggrund af en analyse af de ti største danske bankers regnskaber for 2020, hvor der blev sat en stopper for faldet i nettorenteindtægterne.

"Bankerne bevæger sig i en retning nu, hvor der er en forhåbning om, at presset på nettorenteindtægterne ophører og måske endda for første gang i mange år vil stige lidt i 2021 i sektoren som helhed," vurderer Thomas Eskildsen, analytiker i Handelsbanken, over for Finans.

Den opfattelse bakkes op af Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, der regner med, at grænsen for, hvornår der skal betales negative renter fortsat vil falde.

"Jeg tror, at vi kommer til at se stigende nettorenteindtægter i 2021, hvilket er noget, som bankerne har ventet på i årevis. Det er virkelig et vendepunkt," siger Per Hansen.

De ti største banker i Danmark oplevede i 2020 en fremgang i nettorenteindtægterne på 0,4 pct. Tallet medregner Nordea og Handelsbanken, der ikke oplyser specifikt for udviklingen i Danmark. Uden de to var der tale om et tilsvarende fald til 59,3 mia. kr.

Erhvervsminister advarer mod lavere grænser for negative indlån

Irsk lånesag forfølger Danske Bank: Centralbank skal vurdere kompensation til kunder 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs