Citigroup taber sag om inddrivelse af 500 mio. dollar

Koncernen bag den amerikanske storbank, Citi, taber retssag og kampen om et udestående på 500 mio. dollar. Finanskoncernen har dog anket sagen.
500 mio. dollar eller omtrent 3 mia. kr. er på spil i en retssag, hvor Citigroup har tabt i første instans. | Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378
500 mio. dollar eller omtrent 3 mia. kr. er på spil i en retssag, hvor Citigroup har tabt i første instans. | Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378
RITZAU FINANS

Den amerikanske finanskoncern Citigroup må opgive at inddrive et beløb på flere hundrede millioner af dollar, der fejlagtigt er blevet sendt til en gruppe kapitalforvaltere.

Det har en dommer afgjort i retten i New York, skriver Financial Times.

Sagen stammer fra august sidste år, hvor Citi ved en fejl kom til at udbetale 900 mio. dollar - eller omkring 5,5 mia. kr. - til kapitalfonde, der fungerer som långivere til kosmetikhuset Revlon.

Banken beskrev dengang overførslen som en "driftsfejl" og krævede beløbet tilbageført.

Omtrent 400 mio. dollar er tilbage i hænderne på Citigroup, men de fleste kapitalfonde har nægtet at tilbagebetale.

Og nu har Jesse Furman, der er dommer i Manhattan, altså afgjort, at Citigroup må vinke farvel til de udestående 500 mio. dollar.

Dommeren fortæller, at afgørelsen bunder i præcedens, som favoriserer kapitalfondene i sagen.

I New York kan modtager nemlig beholde beløb overført ved en fejl, hvis de afbetaler på en gæld og ikke er opmærksom på fejlen.

Ifølge Jesse Furman havde kapitalfondene i dette tilfælde god grund til at tro, at overførslen var korrekt.

"At tro at Citibank, en af de mest sofistikerede finanskoncerner i verden, laver en fejl, som aldrig er set før, i en størrelsesorden på næsten 1 mia. dollar, ville have været meget irrationelt," skriver han ifølge Financial Times.

Citi fortæller i en meddelelse, at selskabet er "meget" uenig i afgørelsen, og at man vil appellere sagen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også