FinansWatch

Forbrugerombudsmanden: Kviklånsfirma har opkrævet ulovlige gebyrer og renter

Det har været dyrt at være kunde hos kviklånsfirmaet Capitolia, der nu får kritik af Forbrugerombudsmanden for at have udstedt ulovlige lån.

Kviklånsvirksomhed skal betale ulovligt opkrævede gebyrer og renter tilbage til kunder. | Foto: Lærke Posselt

Virksomheden Capitolia, der udsteder forbrugslån via hjemmesiderne simbo.dk og kronelån.dk, kan formentlig se frem til at møde sure kunder, der vil have penge tilbage efter at have lånt hos virksomheden.

Forbrugerombudsmanden er nemlig kommet frem til, at kviklånsvirksomheden siden den 1. juli 2020 har ydet ulovlige og urimelige lån.

Det urimelige i Capitolias lån dækker ikke kun over ét punkt, men en lang række.

Kvikslånsvirksomheden har f.eks. indført et gebyr på 17 pct. af lånets saldo, hvis ikke forbrugeren hver 30. dag sender sine økonomiske oplysninger til virksomheden. Virksomheden har også opkrævet 37 pct. i såkaldt morarente, hvilket er en ekstrarente ved sen betaling. Det er heller ikke tilladt.

Siden den 1. juli har det været ulovligt for virksomheder at yde et forbrugslån med en årlig omkostningsprocent (ÅOP) på over 35 pct.

"Da reglerne om det nye ÅOP-loft trådte i kraf, indførte Capitaloia en forretningsmodel, der har til formål at få forbrugerne til at betale et gebyr på 17 pct. af lånet om måneden. Det er et ugyldigt vilkår og derfor skal Capitolia betale de ulovlige gebyrer tilbage til forbrugerne," siger forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Mere fra FinansWatch

Visa åbner for betaling med kryptovaluta

Visa vil fremover acceptere betalinger med den amerikanske kryptovaluta USD Coin. Dermed bliver betalingsnetværket det første af sin slags, der åbner for kryptovaluta.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs