FinansWatch

Lektor: Nykredit levede ikke op til sin pligt i krænkelsessag

Nykredit undersøgte ikke sagen ordentligt, da en kvindelig medarbejder fortalte om en chef krænkende adfærd, mener lektor. Den kvindelige medarbejder fortæller i dag sin historie til Børsen Pro.

Sidste efteråret stod to tidligere medarbejdere i Nykredit frem og anklagede finanskoncernen for en afsporet ledelseskultur. Nu fortæller andre medarbejdere om lignende oplevelser med en anden chef i Nykredit. | Foto: Thomas Borberg

To tidligere medarbejdere anklager i Børsen Pro en tidligere områdedirektør i Nykredit for uønsket seksuel opmærksomhed og efterfølgende chikane. Den ene af kvinderne, Marlene Halkjer, blev sygemeldt med stress som følge af sagen, og hun fortæller til mediet, at hun sin ved sygemelding fortalte Nykredit om chefens adfærd.

Men hun hørte aldrig fra Nykredit om sagen, og det samme gjorde områdedirektøren, som Børsen Pro har været i kontakt med, heller ikke. Og det burde de have gjort ifølge arbejdsmiljøloven, mener lektor.

”Hvis en virksomhed bliver opmærksom på, at en medarbejder anklager en chef for krænkende adfærd, så skal virksomheden konfrontere chefen med anklagerne eller på anden måde få undersøgt omstændighederne," siger lektor ved juridisk institut ved SDU, Christian Højer Schjøler, til Børsen Pro.

De to kvinders oplevelser med områdedirektøren fandt sted fra 2010 og frem. Marlene Halkjer blev sygemeldt i 2011, mens den anden kvinde, hvis oplevelser ifølge Børsen Pro foregik ”nogle år senere”, flyttede til en anden stilling i Nykredit. Områdedirektøren forlod Nykredit i 2018.

Ny krænkelsessag i Nykredit

Nykredit-top forholder sig tavst til sag om krænkelser og "afsporet ledelseskultur"

Højtstående Nykredit-direktør stopper efter anklager om dårlig ledelse og krænkende adfærd 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs